Neem een werknemerstevredenheidsonderzoek af met onze vragenlijst

Eenvoudig frequent meten van medewerkerstevredenheid

Het is belangrijk dat je een regelmatig een werknemerstevredenheidsonderzoek uitvoert met onze vragenlijst. Werknemerstevredenheid meten is weten. Vandaar dat we in onze moderne samenleving overal sensoren hebben die ons informeren over de stand van zaken en ons alarmeren als de omstandigheden uit de hand dreigen te lopen. Neem de temperatuur van de motor in je auto. Aan de buitenkant zie je daar weinig aan, maar dankzij het metertje op het dashboard zie je in één oogopslag of de temperatuur binnen de veilige marges blijft. Zodra de temperatuur van de motor die marges overstijgt, gaat er een lampje branden. Je weet dan dat je actie moet ondernemen. Als het meten zo eenvoudig is, waarom doen we dat dan niet met een werknemerstevredenheidsonderzoek bij bedrijven door middel van een vragenlijst?

 

Voor het eerst gepubliceerd in juli 2018 en herschreven in augustus 2020.

 

Jaarlijkse onderhoudsbeurt door een werknemerstevredenheidsonderzoek middels een vragenlijst

We blijven nog even binnen de metafoor van de auto. Stel je voor dat je het dashboard van jouw auto niet gebruikt en elke zoveel jaar naar de garage gaat voor een onderhoudsbeurt. Waarschijnlijk is dit niet het geval, aangezien jouw auto belangrijk voor je is en je wilt vertrouwen op het voertuig. Daarnaast zie je niet aan de buitenkant van de auto of alles nog goed werkt. Als er iets mee aan de hand is, wil je dat zo snel mogelijk weten. Door de snelle handeling, grijp je op tijd in. Waarom doen we dat dan niet door een werknemerstevredenheidsonderzoek af te nemen met een vragenlijst binnen een bedrijf? Ook binnen bedrijven onderneem je natuurlijk het liefst actie als de tevredenheid onder een bepaald niveau is. Doe middels Solkie een werknemerstevredenheidsonderzoek binnen jouw bedrijf en kom er met onze vragenlijst achter hoe tevreden jouw werknemers zijn.

 

Sales heeft het beter geregeld

Wat wij bij Solkie in Leusden, nabij Amersfoort, vaak zien bij commerciële bedrijven, is dat deze ondernemingen prima op de hoogte zijn van de omzetcijfers, maar geen werknemerstevredenheidsonderzoek uitvoeren. De meeste salesmanagers volgen dagelijks de ontwikkelingen in de verkoop. Ook andere relevante kengetallen, zoals kosten en marges, zijn met een klik op het beeldscherm beschikbaar. Op die manier sturen salesmanagers bij indien dit nodig is. Daarnaast zetten ze cijfers weg in de tijd, waarna managers langetermijnprognoses maken. Allerlei invloeden, zoals seizoenen, economische indexcijfers, prijsontwikkelingen en consumentengedrag neemt sales de afdeling mee in de modellen van jouw bedrijf. Die kengetallen in de rapportages laten resultaten zien. Maar het resultaat van wat eigenlijk? Belangrijker is namelijk om de werknemerstevredenheid binnen jouw organisatie te meten. Als bedrijven een werknemerstevredenheidsonderzoek uitvoeren, zien zij namelijk sneller verbeteringen in de resultaten na het afnemen van onze vragenlijst.

 

Werknemerstevredenheid meten is de hartslag van je organisatie

Mensen maken het verschil. Geen enkel bedrijf functioneert beter door cijfers, maar wel door het meten van werknemerstevredenheid. Enkel jijzelf en jouw medewerkers zorgen voor veranderingen. Jouw werknemers functioneren beter als ze het naar hun zin hebben. Jij als HR-manager bent een belangrijke inspiratie voor de mensen die voor jou werken. Zij zijn minder snel ziek als de werksfeer goed is. Zodra werknemers zich betrokken voelen, voelen zij verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en het resultaat van een onderneming. Dit komt vaak wanneer ze geïnspireerd raken door hun werk en gemotiveerd worden door hun HR-managers. Maar hoe kom je erachter hoe iedereen in de wedstrijd zit? Wat de invloeden zijn van bepaalde maatregelen, seizoenen of vakanties? Dat leer je door het meten met een medewerkerstevredenheidsonderzoek voor bedrijven. Ons medewerkersonderzoeksbureau helpt jou daar graag bij. Medewerkerstevredenheid meten is de hartslag van je organisatie en eigenlijk wil je elke dag de vinger aan de pols hebben. Het mooie is dat het meten van werknemerstevredenheid eenvoudig en snel is. Neem een personeelstevredenheidsonderzoek af en kom erachter hoe jouw werknemers zich daadwerkelijk voelen.

 

Een werknemerstevredenheidsonderzoek kan voor bedrijven ook leuk zijn

Er zijn maar weinig mensen die plezier beleven aan het invullen van meerdere A4’tjes tijdens het meten van medewerkerstevredenheid. Zo lang het één keer per jaar is en het een hoger doel dient, nemen we vaak wel de moeite. Stel dat je in plaats van die vragenlijst één keer per maand een paar vragen krijgt. Deze vragen beantwoord je binnen vijf minuten en zijn voorzien van korte filmpjes en animaties. Het meten van je werknemerstevredenheid doen bedrijven door middel van een werknemerstevredenheidsonderzoek op een leuke en interessante manier. Voor jou als HR-manager is het fijn dat je voortdurend weet wat er speelt binnen je organisatie. Bovendien reiken we je concrete tools aan om de beleving van je medewerkers positief te beïnvloeden. Dit resulteert uiteindelijk in cijfers waarmee je je eigen resultaten kunt benchmarken.

 

Laat ons de werknemerstevredenheid meten van jouw bedrijf

Neem geheel vrijblijvend contact op met ons enthousiaste team en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen. Bekijk onze digitale omgeving en zie waar wij de werknemerstevredenheid van jouw onderneming meten. Voor een offerte of meer uitleg over onze werkwijze, bel je naar 0031-(0)6-45199325 of stuur je een e-mail naar info@solkie.nl.

Deel dit artikel
Gerelateerde Blogs
Zoeken
Search
Aanbevolen Blogs
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Lees alles over...
Ervaar het zelf

Zelf Solkie een keertje uitproberen?