Tips over bevlogenheid

Bevlogenheid is een term die regelmatig terugkomt. Maar wat is het precies? Als je bevlogen aan het werk bent, gaat het bijna als vanzelf. Je doet je werk met plezier en het geeft je voldoening. Het geeft het gevoel van de tijd verliezen en volledig opgaan in je werk. Je gaat fluitend aan de slag en komt met energie weer thuis. Bevlogenheid brengt vreugde en geluk in je leven.

 

Waarom bevlogenheid belangrijk is

Bevlogenheid is waardevol voor jezelf en voor je werkgever. Bevlogen medewerkers kunnen meer werk verzetten en hebben minder last van stress. Ze zijn een inspirerend voorbeeld voor collega’s. Bevlogen mensen komen met nieuwe ideeën en weten anderen ervoor te enthousiasmeren. Bevlogenheid zorgt voor energie in de organisatie en dat zorgt weer voor een meer aantrekkelijke werkomgeving. Bevlogen mensen denken sneller in oplossingen in plaats van problemen.

 

Hoe vergroot je bevlogenheid bij jezelf?

Als jij zelf wilt werken aan je bevlogenheid, dan kan dat. Het is de moeite waard, als je nagaat hoeveel tijd je doorbrengt op je werk. Eenmaal bevlogen vliegt de tijd. Dit is wat je kan doen:

Tips over bevlogenheid van anderen

Anneke van Dijck-Bosscha

Loopbaanprofessional, VanWerkNaarWerk, Outplacement, 1e en 2e spoor, Ontwikkeladvies 45+
Er zijn al verschillende goeie tips gegeven. De aanvulling die ik nog graag wil geven is “weet wat jouw kwaliteiten zijn en doe werk wat daar goed op aansluit “ . In de praktijk blijken veel mensen geen antwoord te hebben op de vraag “waar ben jij goed in?”. Hollandse bescheidenheid en nuchterheid misschien? Toch is het voor vitaliteit en bevlogenheid essentieel om jezelf hierin te (er)kennen. Door werk te doen wat aansluit bij jouw kwaliteiten is de kans groot dat je je succesvol, energiek en gewaardeerd voelt. In combinatie met de eerder genoemde waarden is de basis voor bevlogenheid daarmee gelegd.

Anne ten Vergert

Beleidsmedewerker bij WGV Zorg en Welzijn
Over ‘opladen op je werk’ zodat je energie KRIJGT van je werk, las ik laatst een interessant artikel in de NRC met de titel, “We werken niet teveel, we laden te weinig op”.
Het artikel vind je hier

Caroline Verdonk

sense2sense, voor betekenis in werk en ondernemen. Businesscoach, werkgelukdeskundige, verbinder, filosoof
Bevlogenheid heeft ook heel erg te maken met de waarden die belangrijk voor je zijn. Wat drijft jou? Dus wees je bewust van wat die waarden zijn en onderzoek ook hoe die linken met de waarden van de organisatie. Waar er een match is, verdwijnt wrijving en ontstaat ruimte voor bevlogenheid omdat je samen werkt aan wat belangrijk voor je is.

Heb je zelf nog tips voor meer bevlogenheid?

Zoeken
Search
Aanbevolen Blogs
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Lees alles over...
Ervaar het zelf

Zelf Solkie een keertje uitproberen?