Tips over ontwikkelmogelijkheden

Voldoende ontwikkelmogelijkheden zijn steeds belangrijker voor mensen om voor een baan te kiezen of binnen een baan te blijven. Een leven lang leren is intussen gemeengoed. De economie en samenleving veranderen zo snel, dat het niet meer mogelijk is om na de opleidingen in je jeugd niets meer te leren. Organisaties en banen veranderen en daarmee ook de werkgelegenheid. Om in de markt te blijven, zul je je moeten blijven ontwikkelen. Zoek dus actief de mogelijkheden op om te leren.

 

Het belang van ontwikkelmogelijkheden

Voor jezelf en je werkgever is het belangrijk dat er voldoende mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen. Voor jezelf betekent het leren van nieuwe vaardigheden, vergaren van kennis zodat je je grenzen kunt verleggen. Door nieuwe uitdagingen aan te gaan, vergroot je je employability. Die employability is ook belangrijk voor je werkgever. Het zorgt ervoor dat je breder inzetbaar bent en zo meer waarde brengt in de organisatie. Ook zorgen ontwikkelmogelijkheden ervoor dat je minder de neiging zult hebben om je loopbaan elders voort te zetten.

 

Zelf aan het werk met je ontwikkeling

Je kan natuurlijk wachten op je werkgever tot er iets wordt aangeboden. Misschien moet je er gewoon om vragen. Maar je kan ook zelf de regie nemen in je persoonlijke ontwikkeling. Een aantal handreikingen die misschien wel bij je passen:

Ernst Jan Reitsma MHD

Rijnconsult, leiderschap, leren #ontwikkelen #samenwerken, houding en gedrag, Zelfsturende teams, continu verbeteren, future skills
Het is belangrijk dat je in je element bent (veel doen wat je graag doet en goed kan), een pietsie toewijding aan je werk en je organisatie helpt ook vooral als je zorgt dat je vitaal bent. Je kunt dan de meeste uitdagingen wel aan. Als de hier beschreven factoren niet kloppen is een goed gesprek wellicht een optie.

Jim van der Velde

Recruitment Arbeidsmobiliteit Verzuim. Loopbaan- & Mentalcoach. Zorg Sport Overheid
Zit je vast in je werk of weet je niet goed wat je wilt, of wat je passie is, durf het te benoemen en kaart het aan op je werk. Dat is stap 1. Een werkgever is gebaat bij preventieve verzuim maatregelen, want daar zijn enorme winsten mee te behalen. Daarnaast kan het verfrissend zijn om bv. vrijwilligerswerk te doen en vanuit een ander perspectief naar de zaken te (kunnen) kijken. Ik begeleid/coach en geef advies voor zowel werkgevers als werknemers. Werk waar je achterstaat!

Jeanette Kok

Eigenaar EQUESS, freelance organisatiecoach, carrièrecoach NOBCO practitioner level, buitencoach, Interim senior HR professional
Laat jezelf kennismaken met je onbewuste manier van handelen, kom tot inzicht EN maak stappen richting de dan door jou gestelde doelen. Daar help ik je graag bij! Succes gegarandeerd?

Anneke van Dijck-Bosscha

Loopbaanprofessional, VanWerkNaarWerk, Outplacement, 1e en 2e spoor, Ontwikkeladvies 45+
Als je werkt en 45 jaar of ouder bent kan je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies45+. Samen met een erkende loopbaancoach onderzoek je waar jij verder op wil en kan ontwikkelen. Je maakt daarvoor een ontwikkelplan en zet de eerste concrete stappen. Kijk op https://www.noloc.nl/ontwikkeladvies voor meer informatie.

Caroline Verdonk

sense2sense, voor betekenis in werk en ondernemen. Businesscoach, werkgelukdeskundige, verbinder, filosoof
Er is altijd veel aandacht voor het ontwikkelen van dingen waar je minder goed in bent. Mijn tip is om juist (ook) te investeren in waar je al goed in bent. Zodat je je talenten nog beter of breder kunt inzetten. Dat kan in formeel leren, maar een buddy werkt vaak ook heel goed. Samen elke week bespreken waar je aan gaat werken en je buddy geeft je feedback. Is ook nog eens een enorme verdieping van de onderlinge werkrelatie…

Carla Huppelschoten

Senior loopbaanprofessional, Loopbaancoaching, Van Werk Naar Werk, re-integratie, Ga jij fluitend naar je werk?
Aan werken aan je ontwikkeling gaat de vraag vooraf waarin of wat je bijv. wilt ontwikkelen. En die vraag is niet altijd makkelijk te beantwoorden, ons loopbaaninspiratiegesprek biedt in 1 uur een onafhankelijk klankbord met aktiepunten waarmee je verder kan.
klik hier voor meer informatie
Zoeken
Search
Aanbevolen Blogs
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Lees alles over...

Heb je zelf nog tips voor meer ontwikkelmogelijkheden?

Ervaar het zelf

Zelf Solkie een keertje uitproberen?