Medewerkerstevredenheidsonderzoek laten uitvoeren

Door een medewerkerstevredenheidsonderzoek, ook wel MTO, te laten uitvoeren binnen bedrijven, kun je eenvoudig en snel de werknemerstevredenheid meten. Voor het bedrijf waar jij HR-manager bent, is het van belang dat je beschikt over dergelijke informatie. Gemotiveerde én enthousiaste personeelsleden werker harder dan wanneer zij dit niet zijn. Met ons MTO-onderzoek kun je deze medewerkerstevredenheid meten op een toegankelijke manier. Wil jij een medewerkerstevredenheidsonderzoek voor bedrijven laten uitvoeren? Wacht dan niet langer en lees meer over ons MTO-onderzoek, waarmee je de werknemerstevredenheid binnen jouw bedrijf kunt meten.

 

 

 

Het medewerkerstevredenheidsonderzoek laat je gemakkelijk uitvoeren

Het online MTO van Solkie neemt maandelijks vijf minuten tijd van jouw werknemers in beslag. De medewerkers krijgen een enquête en vullen het MTO-onderzoek op hun smartphone of computer binnen enkele minuten in. Door de aanwezige gamificatie, in de vorm van korte filmpjes en mooie animaties, is het laten uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek voor bedrijven een stuk aantrekkelijker dan lange vragenlijsten op papier. De kans dat je de medewerkerstevredenheid goed en betrouwbaar kunt meten, ligt hierdoor een stuk hoger bij onze online MTO. Zo ontvang jij continu resultaten van het MTO-onderzoek, waarmee jij de betrokkenheid én motivatie van de werknemers binnen jouw organisatie bevordert.

 

Werk aan de medewerkerstevredenheid na het meten ervan

Na het meten van de werknemerstevredenheid middels het tevredenheidsonderzoek, kun je met je medewerkers aan de slag met de verkregen resultaten. Als iedereen het MTO online heeft ingevuld, krijg je namelijk te zien waar er verbeterpunten zijn en wat goed gaat. Zo kun je zelf bepalen wat je na het medewerkerstevredenheidsonderzoek voor bedrijven wilt laten uitvoeren. Denk hierbij aan een workshop, studiedag of een cursus. We vertellen je graag meer over deze mogelijkheden en welke aanpak wij adviseren na het MTO-onderzoek.

 

Vijf opvallende trends in medewerkerstevredenheidsonderzoeken 

Als we kijken naar de evolutie van medewerkerstevredenheidsonderzoeken door de jaren heen, komen een aantal opvallende trends naar voren. Hier zijn vijf prominente trends:

Frequentie en compactheid

De praktijk van het uitvoeren van uitgebreide medewerkerstevredenheidsonderzoeken elke twee tot drie jaar raakt achterhaald. Deze uitgebreide onderzoeken resulteerden in volumineuze rapporten die uitgebreid geanalyseerd moesten worden, met acties die vaak maanden op zich lieten wachten. Omdat deze onderzoeken een momentopname zijn, is de waarde ervan beperkt en de meningen van medewerkers veranderen; ze zijn niet twee tot drie jaar geldig.

De nieuwe trend richt zich op vaker en kortere onderzoeken, met de uitdaging om de respons hoog en de feedback naar deelnemers relevant te houden.

Openheid over bevindingen

In onze steeds transparantere samenleving wordt het delen van informatie, zonder de privacy van individuen te schaden, steeds gewoner. Dit is ook het geval voor de resultaten van medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Organisaties gebruiken deze gegevens als onderdeel van hun employer branding, om te laten zien hoe tevreden hun werknemers zijn.

Het belang van werktevredenheid

In plaats van zich alleen te focussen op het voorkomen van stress en burn-out, ligt de nadruk nu vaker op werktevredenheid. Meer en meer organisaties erkennen het belang van investeren in dit gebied, met functies zoals de ‘happiness officer’ als bewijs. Hedendaagse onderzoeken benadrukken het toenemende belang van dit thema.

Van structuur naar cultuur

Cultuurverandering binnen een organisatie is een complexer proces dan structurele verandering. Waar structurele verandering misschien twee jaar kost, kan culturele verandering wel vier tot zes jaar duren. Regelmatige medewerkerstevredenheidsonderzoeken fungeren als een barometer voor deze culturele transformatie.

Inzet van gamification Gamification, of serious gaming, gebruikt spel-elementen om gewenst gedrag te stimuleren. Door dit toe te passen in medewerkerstevredenheidsonderzoeken worden deze leuker en interessanter voor deelnemers, wat de respons positief beïnvloedt.

De kosten en keuzes in medewerkerstevredenheidsonderzoeken

De kosten voor frequente medewerkerstevredenheidsonderzoeken variëren sterk, afhankelijk van factoren als:

Het aantal vragen Het soort vragen Het aantal respondenten De onderzoeksmethode De diepgang van de analyse Het type rapportage (online, data, schriftelijk) De organisatiestructuur Communicatie-inzet Het gebruik van gamification De grootte en overhead van externe bureaus beïnvloeden ook de kosten. Het is daarom complex om prijzen te vergelijken. Hier enkele tips voor het selecteren van een onderzoek:

Kies tussen een algemene rapportage of individuele rapporten per werknemer. Idealiter zien werknemers hun eigen scores en hebben HR en management real-time toegang tot de data. Adviesvariaties zijn significant; sommige bureaus adviseren directe gesprekken met werknemers. Echte communicatieve balans ontstaat wanneer werknemers ook onderling, met klanten en leidinggevenden communiceren. Zoek naar onderzoeken met bewezen hoge frequentie en respons om relevante trends en ontwikkelingen snel zichtbaar te maken.

Het belang van medewerkerstevredenheidsonderzoek In essentie bieden deze onderzoeken inzicht in de houding van medewerkers ten opzichte van hun werk, wat cruciaal is voor het nemen van geïnformeerde besluiten die de bedrijfsvoering beïnvloeden. Gemotiveerde werknemers zorgen voor:

  • 20% hogere productiviteit
  • 22% meer winstmarge
  • 10% hogere klanttevredenheid
  • 37% minder ziekteverzuim
  • 65% minder personeelsverloop

Het kiezen van een medewerkerstevredenheidsonderzoek Mensen willen vooral inzichten die voor hen relevant zijn. Zoals in een auto, wil je je snelheid en brandstofniveau weten. Als je gelooft dat mensen het verschil maken, wil je hun motivatie, betrokkenheid en ontwikkeling kennen om je organisatie vooruit te helpen.

Bepaal dus wat je essentieel vindt voor je organisatie’s succes en duurzaamheid, beslis over de benodigde informatie-frequentie en overweeg hoe lang werknemers geïnteresseerd blijven in het invullen van enquêtes.

Oriënteer je nu verder op het  tevredenheidsonderzoek voor jouw medewerkers

 

Zoeken
Search
Aanbevolen Blogs
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Lees alles over...
Ervaar het zelf

Zelf Solkie een keertje uitproberen?