FTE berekenen

FTE staat voor fulltime-equivalent (ook wel werktijdfactor of voltijdsequivalent).

1 fte komt overeen met het aantal uren dat een voltijdmedewerker werkt gedurende een vaste periode, zoals een maand of een jaar. Meestal staat het aantal uren van een voltijdweek in de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO). Val je niet onder een CAO? Dan is 40 uur per week een volledige werkweek. Wat als 1 fte gerekend kan worden. Onderstaand een rekenmachine om zelf FTE berekeningen te maken.

Fte’s helpen bij budgetteren van arbeid. Met fte’s kun je de hoeveelheid werk vertalen naar het aantal medewerkers dat nodig is om dat werk te doen. Dat maakt het makkelijker om medewerkers in te roosteren. Vooral de financiële, HRM afdeling en projectmanagers gebruiken fte’s om de kosten van arbeid te budgetteren. Leidinggevenden kunnen fte’s gebruiken om te beoordelen of de kosten van overwerk het rechtvaardigen om een nieuwe medewerker aan te nemen, en of dat dan fulltime (voltijd) of parttime (deeltijd) moet zijn.

Bereken hieronder gratis hoeveel FTE jouw afdeling, locatie of organisatie heeft. Veel inzicht toegewenst. En mocht je vragen hebben, neem gerust contact op.

 

Wil je weten hoe deze “fte’s” hun werk beleven? Blijf maandelijks in contact met je medewerkers? Lees hier meer over medewerkersonderzoeken, die ook leuk zijn voor medewerkers. Groei door te vragen.

Disclaimer Solkie B.V. kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele gevolgen van uitslagen en/of berekeningen.

Zoeken
Search
Aanbevolen Blogs
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Lees alles over...
Ervaar het zelf

Zelf Solkie een keertje uitproberen?