Wat doet HRM

Wat-doet-hrm,-Solkie,-Groei-door-te-vragen

De HRM staat voor Human resource management. Ook wel HRM afdeling genoemd. Daar werken HR medewerkers, HR adviseurs en worden vaak aangestuurd door een HR manager of HR directeur.

De HRM afdeling geeft mede richting aan organisatieontwikkeling, talentontwikkeling en de HR-beleidsthema’s. Zij pikken samen de trends op en vertalen die naar de ontwikkeling van de organisatie. Deze trends halen zij onder andere uit medewerkersonderzoeken.

HR-professionals zijn businesspartner en sparringpartner van het lijnmanagement op het gebied van de inrichting van de afdeling, inzetbaarheid, rechtspositionele vraagstukken en personele kwesties. Vanuit je expertise denk je (pro-)actief mee om de organisatie verder te verbeteren.

Daarnaast houden zij zich bezig met beleidsthema’s of projecten. Om het HRM vak goed uit te kunnen voeren hebben HR-professionals sociologische, communicatieve, psychologische, bedrijfsmatige en arbeidswetgeving kennis nodig.

Zij schrijven HR beleid waarin staat beschreven welke HR instrumenten zij gebruiken en op welke manier.

Deel dit artikel
Gerelateerde Blogs
10 x keer beter presteren

10 x keer beter presteren

Presteren kun je leren. En als je beter presteert, is succes dichterbij. Verschillende onderzoeken onder mensen die bovengemiddeld presteren, laten zien welke factoren van invloed

Lees meer
Tips-voor-meer-bevlogenheid

Tips voor meer bevlogenheid

Bevlogen medewerkers presteren beter, zijn productiever en verzuimen minder. Daarnaast voelen ze zich verbonden met de organisatie. Ze blijven langer in dienst en met een

Lees meer
Zoeken
Aanbevolen Blogs
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Lees alles over...
Ervaar het zelf

Zelf Solkie een keertje uitproberen?