Wat betekent HRM?

wat betekent HRM, Solkie, Groei door te vragen

HRM staat voor Human Resource Management. HRM is verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers binnen een organisatie. Zij houden toezicht op de organisatorische cultuur en waarborgt de naleving van arbeidsvoorschriften en -wetgeving.

De HR afdeling geeft mede richting aan organisatieontwikkeling, talentontwikkeling en de HR-beleidsthema’s. Zij pikken samen de trends op en vertalen die naar de ontwikkeling van de organisatie. Deze trends halen zij onder andere uit medewerkersonderzoeken.

HR staat dus voor het human resource maar wordt ook wel Personeel en Organisatie, P&O of Personeelszaken genoemd. Zij beheren de processen die te maken hebben met in-, door- en uitstroom van personeel. Zij gebruiken daarvoor verschillende HR instrumenten

Om het HR vak goed uit te kunnen voeren hebben HR-professionals sociologische, communicatieve, psychologische, bedrijfsmatige en arbeidswetgeving kennis nodig. Zij schrijven HR beleid  waarin staat beschreven welke HR instrumenten zij gebruiken en op welke manier.

 

Definitie wikipedia:

Het systematisch beheren van personeel in een flexibele, open organisatie met oog voor veranderingen, op een zodanig motiverende en op de organisatie afgestemde wijze, dat het personeel zo veel mogelijk toegerust wordt met bagage die hun werk vorm en inhoud kan geven zonder veelvuldige inmenging van een leidinggevende.

Deel dit artikel
Gerelateerde Blogs
Zoeken
Search
Aanbevolen Blogs
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Lees alles over...
Ervaar het zelf

Zelf Solkie een keertje uitproberen?