Waarom een medewerkers tevredenheidsonderzoek afnemen?

Waarom een medewerkeronderzoek afnemen?

Een medewerkers tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren, is erg belangrijk als jij wilt dat jouw medewerkers tevreden en gemotiveerd zijn. Met behulp van een medewerkers tevredenheidsonderzoek van Solkie meet jij verschillende aspecten. Dankzij de ontvangen resultaten speel je in op de behoeftes en wensen van jouw medewerkers. Zo creëer je een fijne werksfeer binnen jouw bedrijf én ben je frequent op de hoogte van de meningen van jouw werknemers.

 

Wat is een medewerkers tevredenheidsonderzoek?

Een medewerkers tevredenheidsonderzoek, ook wel een medewerkersonderzoek genoemd, bestaat doorgaans uit een aantal vragen. Jouw medewerkers beantwoorden deze vragen, waardoor jij als HR-manager gekwantificeerd inzicht krijgt in wat er speelt op de werkvloer. Je weet wat er goed gaat en wat de punten zijn waar je aandacht aan dient te besteden. Aan de hand van de resultaten van een medewerkersonderzoek, pas jij jouw aanpak en beleid aan én speel je in op de actuele ontwikkelingen onder jouw medewerkers.

 

Waarom een medewerkers tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren?

Als je iets wilt verbeteren, moet je het kwantificeren. Als je het niet kwantificeert, weet je niet echt wat er gebeurt. Zoals Thomas Monson uitlegt: “Wanneer prestaties worden gemeten, verbeteren de prestaties. Wanneer prestaties worden gemeten en gerapporteerd, versnelt de snelheid van verbetering.“ Daarom is het laten uitvoeren van een medewerkers tevredenheidsonderzoek onmisbaar voor jou als HR-manager.

 

Wat zijn de voordelen van tevreden medewerkers?

Elke organisatie wilt mooie resultaten boeken. Die resultaten behaal je dankzij de werknemers van jouw organisatie. Enkel gemotiveerde en tevreden medewerkers zetten zich 100% in voor jouw bedrijf. De productiviteit van tevreden medewerkers is zelfs 20% hoger dan die van ontevreden medewerkers. Bovendien melden tevreden werknemers zich minder snel ziek. Door een tevredenheidsonderzoek te laten uitvoeren, zorg je ervoor dat je beter inspeelt op de wensen van jouw medewerkers. Onder andere hierdoor blijft jouw organisatie financieel gezond.

 

Waarom je niet voor een standaardonderzoek moet gaan

Er zijn tal van bureaus die zich specialiseren in het laten uitvoeren van een medewerkers tevredenheidsonderzoek. Echter leveren zij doorgaans tal van A4’tjes aan waaruit het medewerkersonderzoek bestaat. Geen van jouw werknemers vult met plezier zo’n lange vragenlijst in. Tevens houd je zulke langdradige onderzoeken vaak maar een paar keer in het jaar. Als HR-manager ben je daardoor nooit echt op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op de werkvloer.

Kies voor een kort en frequent medewerkersonderzoek

Als HR-manager kun je daarom het beste regelmatig een kort en frequent medewerkers tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren door ons onderzoeksbureau. Door regelmatig online medewerkers tevredenheid te toetsen, ben je continu op de hoogte van wat zich bij jouw medewerkers afspeelt. Zo speel je daar als HR-manager sneller en heel efficiënt op in. Door het frequent laten uitvoeren van een medewerkers tevredenheidsonderzoek, signaleer je na verloop van tijd ook trends en ontwikkelingen.

Waar vind je die korte onderzoeken?

Voor het laten uitvoeren van een medewerkers tevredenheidsonderzoek kun je bij Solkie in Leusden, omgeving Amersfoort, terecht. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het opstellen van korte, maar goede en leuke onderzoeken om de tevredenheid van de medewerkers te toetsen. Onze onderzoeken bestaan uit korte vragenlijsten die een medewerker binnen vijf minuten invult. De medewerker krijgt iedere maand een digitale vragenlijst gewoon op zijn of haar smartphone of computer binnen. Wij voegen aan een vragenlijst ook korte filmpjes en animaties toe, waardoor het invullen van de vragenlijst voor jouw werknemers nog leuker wordt. Deze gamification zorgt ervoor dat meer mensen de vragenlijst invullen.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Stuur een e-mail naar e-mail naar info@solkie.nl of bel naar 0031-(0)6-45199325 en ontvang geheel vrijblijvend een offerte voor het laten uitvoeren van een medewerkers tevredenheidsonderzoek. Probeer in de tussentijd ons platform een keer uit en ontdek hoe jouw medewerkers een onderzoek van ons bureau ervaren. Schakel ons in en verhoog de resultaten binnen jouw bedrijf.

Deel dit artikel
Gerelateerde Blogs
Zoeken
Search
Aanbevolen Blogs
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Lees alles over...
Ervaar het zelf

Zelf Solkie een keertje uitproberen?