Voordelen medewerkerstevredenheidsonderzoek

Voordelen medewerkerstevredenheidsonderzoek, Solkie, Groei door te vragen

Ben jij al op de hoogte van de voordelen van een goed medewerkerstevredenheidsonderzoek? Die zijn namelijk divers en groot. Je krijgt een uniek inzicht in de zaken die leven onder medewerkers en de uitdagingen waarmee zij worstelen. En op de juiste wijze uitgevoerd, vinden zij het zelfs leuk om aan het onderzoek deel te nemen en voelen ze zich gehoord in 5 minuten.

Solkie is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van zeer effectief medewerkersonderzoek. Onze digitale vragenlijsten ondersteunen modern leiderschap en zorgen voor gemotiveerde medewerkers. Neem voortaan alleen nog beslissingen op basis van stevig onderbouwde inzichten en ontdek precies waarop je als leidinggevende of ondernemer moet sturen.

 

Waarom een medewerkerstevredenheidsonderzoek?

Het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek is een slim idee voor elke organisatie die groei en veranderingen zichtbaar wil maken. Medewerkers waarderen de ruimte om hun mening te geven, waardoor hun betrokkenheid bij het bedrijf toeneemt. En dat loont; betrokken teams leiden gemiddeld alleen al tot een productiviteitstoename van 20% en een omzetverhoging van 40%.

Maar net zo belangrijk: medewerkerstevredenheidsonderzoeken bieden jou als ondernemer of leidinggevende houvast. Bij periodieke uitvoering geven ze je een feilloos inzicht in de voortgang binnen je organisatie en signaleer je trends en ontwikkelingen waardoor je tijdig kunt bijsturen. Ook leer je meer over je eigen leiderschap; in hoeverre slaag jij erin medewerkers optimaal te motiveren?

 

Wat is de gemiddelde respons op de vragenlijst?

Slechts weinig medewerkersonderzoeken onderscheiden zich door een hoge frequentie én een hoge gemiddelde respons. Terwijl dit in de visie van Solkie juist belangrijke aspecten zijn om het maximale uit een medewerkerstevredenheidsonderzoek te halen. Succesvol ondernemen is immers geen giswerk, maar leunt in veel gevallen op een sterke visie en aantoonbare track records.

De gemiddelde respons op de digitale vragenlijsten van Solkie ligt liefst 20% tot 60% hoger dan de norm. Ook het percentage medewerkers dat de vragenlijst daadwerkelijk afmaakt, is bij ons met meer dan 90% bovengemiddeld hoog. Wij bereiken deze hoge respons onder meer door een slimme integratie van gamification (toegevoegde spelelementen) in medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Meer lezen over de respons op een medewerkerstevredenheidsonderzoek klik dan hier.

 

Wat zijn de resultaten van een medewerkerstevredenheidsonderzoek?

Elke organisatie heeft baat bij de resultaten van de medewerkerstevredenheidsonderzoeken van Solkie. Je ontdekt waardoor medewerkers harder gaan werken en welke obstakels ze juist belemmeren. Je krijgt daarnaast inzicht in de houding en tevredenheid van medewerkers, waardoor je het beleid op directie- of managementniveau bijtijds kunt aanpassen.

De hoge frequentie van de onderzoeken (elke 28 dagen) verzekert je van constante respons en waardevolle feedback. Medewerkers vinden het prettig dat ze kunnen meedenken over hun organisatie en werkplek en ervaren hierdoor meer verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Mede hierdoor kan het ziekteverzuim in de gemiddelde organisatie met maar liefst 41% omlaag.

 

Waarom het medewerkerstevredenheidsonderzoek van Solkie?

De bijzondere effectiviteit van het medewerkerstevredenheidsonderzoek van Solkie komt voort uit de unieke combinatie van wetenschappelijke vragenlijsten, gaming en nudging in eigen software. Wij staan voor effectieve digitale medewerkersonderzoeken, die in tegenstelling tot traditionele onderzoeken voor medewerkers wél leuk zijn om in te vullen.

De kosten voor een medewerkerstevredenheidsonderzoek van Solkie variëren afhankelijk van factoren zoals het aantal vragen, het karakter daarvan, het aantal respondenten, de gebruikte onderzoeksmethode en het type rapportage. Gemiddeld kosten onze onderzoeken per medewerker jaarlijks ruim tien keer minder dan de kantoorkoffie die hij of zij in datzelfde jaar drinkt.

Wil jij je organisatie zowel in financiële als menselijke zin gezonder maken? Aarzel dan niet en informeer naar de mogelijkheden van een medewerkerstevredenheidsonderzoek voor jouw organisatie. Neem contact op stuur je vraag naar info@solkie.nl. Wij helpen je graag verder.

Deel dit artikel
Gerelateerde Blogs
Zoeken
Search
Aanbevolen Blogs
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Lees alles over...
Ervaar het zelf

Zelf Solkie een keertje uitproberen?