Met plezier naar je werk gaan is cruciaal

Action,-Solkie,-Groei-door-te-vragen

Één van de grootste Nederlandse Bv’s is Action. De welbekende discounter is inmiddels door bijna heel Europa een grote naam geworden, door een enorm aantal winkels en distributiecentrums.  Het filiaal Amersfoort Neptunusplein is een gezellig filiaal in de wijk kruiskamp. Ondanks de gezelligheid is er in elke winkel natuurlijk wel iets te verbeteren. Door de jaren heen werd het tijd om alle verbeterpunten in kaart te brengen om daar structureel mee aan de gang te gaan, vond ook Yannick Goudt (teamleider). “Op deze manier kunnen we op een snelle manier de winkel naar een hoger niveau tillen.”

Door een schoolopdracht kwam de projectgroep in contact met Niels en Solkie, met als doel een samenwerking aangaan. Deze samenwerking kwam snel op poten door korte communicatielijnen en snel handelen op het moment dat er vragen werden gesteld.

Voor het onderzoek was het van belang dat de werksfeer en de betrokkenheid van het personeel goed in kaart zou worden gebracht. Echter is het lastig om zo veel mogelijk personeelsleden te betrekken bij een medewerkersbetrokkenheid onderzoek, als er een eindeloze lijst met vragen onder hun neus word geschoven. Solkie bood de ideale optie door een korte en makkelijke vragenlijst, meerdere keren af te nemen.

Personeelsleden reageerden erg positief op het onderzoek. Een paar personeelsleden vroegen zelfs gesprekken aan naar aanleiding van het onderzoek met als rede dat het onderzoek hun aan het nadenken had gezet. In deze gesprekken werden ideeën genoemd om de sfeer verder te verbeteren en daarmee de betrokkenheid te vergroten.

De cijfers die uit het onderzoek zijn gekomen, zijn erg verhelderend over hoe de situatie op het moment is. Door de vragenlijst meerdere keren af te nemen, blijven de cijfers ook relevant en kan je als leidinggevende in gesprek gaan met personeelsleden om problemen op een goede manier op te lossen.

Action Neptunusplein heeft maar een kortdurend onderzoek gehad maar heeft ondanks de korte duur veel punten op kunnen stellen waarmee we verder kunnen. We hopen dan ook vaker met Solkie samen te kunnen werken om op langere termijn meer te weten te komen over de mogelijkheden binnen het filiaal.

Deel dit artikel
Gerelateerde Blogs
Zoeken
Search
Aanbevolen Blogs
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Lees alles over...
Ervaar het zelf

Zelf Solkie een keertje uitproberen?