Medewerkerstevredenheidsonderzoek in de zorg

Medewerkerstevredenheidsonderzoek zorg

Speciaal gericht op thema’s die in de zorg spelen.

Laagdrempelig voor mensen die met mensen werken en niet zoveel met apps of andere ICT onderwerpen hebben. Dat stelt andere eisen aan een medewerkerstevredenheidsonderzoek. 

 

Inzicht in de werkomgeving

Medewerkerstevredenheidsonderzoeken in de zorgsector zijn van onschatbare waarde voor HR-managers omdat ze een diepgaand begrip bieden van de dagelijkse ervaringen en uitdagingen van het personeel. Deze type onderzoeken brengen cruciale aspecten van de werkomgeving aan het licht, waardoor HR-managers gerichte acties kunnen ondernemen om deze te verbeteren. Door regelmatig feedback te verzamelen, kunnen zij proactief reageren op problemen en zo bijdragen aan een positieve en ondersteunende werkcultuur.

Medewerkerstevredenheid en betrokkenheid

Frequente medewerkersonderzoeken zijn essentieel voor het monitoren en verbeteren van de tevredenheid en betrokkenheid onder zorgpersoneel. Deze factoren zijn direct gelinkt aan kritische uitkomsten zoals personeelsverloop en patiënttevredenheid. Door de vinger aan de pols te houden, kunnen HR-managers strategieën ontwikkelen die niet alleen de werktevredenheid verhogen maar ook de algehele kwaliteit van de zorg verbeteren.

Professionele ontwikkeling

De zorgsector vereist dat medewerkers voortdurend leren en zich ontwikkelen om de beste zorg te kunnen bieden. Medewerkersonderzoeken spelen een sleutelrol in het identificeren van de behoeften en wensen op het gebied van professionele ontwikkeling. HR-managers kunnen deze informatie gebruiken om gerichte opleidings- en ontwikkelingsprogramma’s te implementeren, wat uiteindelijk resulteert in een competenter en meer voldaan personeelsbestand.

Ondersteuning van strategische besluitvorming

De inzichten verkregen uit medewerkersonderzoeken bieden een stevige basis voor het nemen van strategische beslissingen binnen de zorginstelling. Deze gegevens stellen HR-managers in staat om beleid en praktijken te ontwikkelen die niet alleen aansluiten bij de behoeften van het personeel maar ook bijdragen aan de institutionele doelstellingen en de kwaliteit van patiëntenzorg.

Het belang van medewerkersstem

Het regelmatig uitvoeren van medewerkersonderzoeken in de zorg stuurt een duidelijk signaal naar het personeel dat hun meningen en ervaringen gewaardeerd worden. Dit kan het gevoel van eigenaarschap en betrokkenheid bij de organisatie versterken, wat van cruciaal belang is voor het creëren van een cohesieve en gemotiveerde werkforce.

Door deze aspecten te benadrukken in medewerkersonderzoeken, kunnen HR-managers in de zorgsector niet alleen de werktevredenheid en -betrokkenheid verhogen maar ook bijdragen aan een cultuur van continue verbetering en excellentie in de zorg.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek zorg

 

Een kort, maandelijks medewerkerstevredenheidsonderzoek voor in de zorg

Vrijwel geen enkele werknemer vult met veel plezier een ellenlange vragenlijst in die bestaat uit vele A4’tjes. Zeker in de zorg is er weinig tijd voor zo’n medewerkerstevredenheidsonderzoek. 

Daarom past Solkie juist zo goed bij de zorg. Maandelijks beantwoordt iedere werknemers binnen 50 seconden een paar vragen over het werk. Dit gebeurt gemakkelijk op een smartphone of computer. 

Hoe bereik je voor de zorg een hoge deelname?

1. Mail en SMS/Whatsapp

Medewerkers ontvangen per mail een link (URL) of SMS/WhatsApp en starten meteen (geen inlog of download van App). 

2. Snel en eenvoudig

Het is eenvoudig en snel in te vullen. Kost 50 seconden (max. 2 minuten).

3. Leuk en interessant

Leuk door gamification (storyline), geeft 15% tot 40% hogere deelname.

4. Zie je eigen resultaat

Medewerkers zien hun eigen resultaat op de onderzoeksthema’s

5. Maandelijks nieuwe vragen

De maanden erna stelt de software elke maand twee nieuwe vragen per hoofd thema (twee vragen maal zes hoofdonderwerpen zijn twaalf vragen per maand).

6. Automatische herinnering

Ook ontvangen medewerkers geautomatiseerd een herinnering wanneer zij de vragenlijst niet invullen of niet afmaken.

 

 

 
Zoeken
Search
Aanbevolen Blogs
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Lees alles over...
Ervaar het zelf

Zelf Solkie een keertje uitproberen?